Стара Загора под грипна епидемия

Старозагорска област е в грипна епидемия от утре. От 17 до 23 януари включително, училищата излизат във ваканция, няма да има онлайн обучение. В Петък областният щаб по здравеопазване се събра за да анализира ситуацията с нарастващата заболеваемост.

Изненада ли е обявяването на грипна епидемия за областта. Само преди дни, др Перчемлиева в студиото на Сутрин с нас заяви, че поне 10 дни още няма да се стигнат пиковете необходими за обявяване на грипна епидемия.

Опита от отминалите две години ни дава основание първоначално да решим дали се касае за грип или вирус, заяви др Славов. При грипа началото е остро, с висока температура, а заболяването е последвано от кашлица. При другите заболявания, включително и Коронавируса тези симпоми са постепенни, отложени във времето. Започва с гърлобол и хрема, казват специалистите и напомнят: приемането на антибиотик още в самото начало невинаги е правилно.

На заседанието на щаба в петък си стигна до предприемането на мерки ограничаващи заболеваемостта, а именно: спиране на детски консултации, планови приеми и свиждания в болниците. Учебните занятия спират. Препоръките са да се носят маски в затворени пространства.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>