Доброволци учредиха „Клуб за Бъдеще“ в Стара Загора

Новоучредено сдружине за благотворителност „Клуб за бъдеще“ в Стара Загора. Гости в студиото на Сутрин с нас Янко Тодоров Янков и Милка Колдамова. Каква дейност развиват и кои са основните цели на сдружението.

Клубът е един от клубовите, които са учредени в цяля България и са свързани с инициативата“ Капачки за бъдеще“. Идеята тръгва от там, разказва Янко Тодоров

Първото, обществото трябва да се обедини около подобни каузи, второ чрез натиск да въздейства върху държавата, категорични са хората от това сдружение.

Ние можем да направим това като доброволческа организация, другото зависи на мащабно ниво от държавните институции, казва Колдамова. Те се разгриначават от всяка политическа окраска, важна е каузата. При учредяването на сдружението е приет етичен кодекс, който пази от популизъм и политическа упортреба.

Първата инициатива на клуба ще бъде на 28 януари от 9ч. в градинката на баня Пиперка, разкри зам.-председателят на старозагорския клуб.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>