Продължава контролът по пътна безопасност в региона

Продължава контрола по пътна безопасност в региона. За времето от 3 до 8 яуари на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция са проверени 2258 МПС и 4000 лица. Съставени са 770 фиша и 156 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо 5 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – трима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, двама – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират 4 водачи, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 4 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 267 проверки, установени са 165 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 12 проверки, установени са 26 нарушения.

Продължава контролът по пътна безопасност в региона

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>