Красимир Вълчев: Посланието с кандидатурата на ГЕРБ-СДС е ясно

Посланието с кандидатурата на ГЕРБ-СДС за премиер е ясно: ще търсим хора, които могат да обединяват, да привлекат подкрепа, хора, които са се доказали в професионалните области, в които работят.
Това заяви на пресконференция старозагорският народен представител Красимир Вълчев по повод номинацията на проф. Николай Габровски за премиер. На срещата с журналисти присъстваха народните представители на ГЕРБ и областният координатор, а поводът бе – актуални теми.

„Лично познавам проф. Габровски. Той е личност, доказана едновременно в медицина, образование, наука, управление на образованието, най-младият член-кореспондент на БАН, признат в научната област и като преподавател. Смятаме, че такива личности могат да мобилизират подрепа. Хора, които са доказани в своите професионални области и са спечелили уважението на много други хора“, допълни Вълчев.
Старозагорският депутат коментира и темата за бъдещето на комплекса „Марица изток“. Той обяви, че заедно с останалите народни представители от региона Маноил Манев и Илияна Жекова настояват за свикване на Консултативен съвет за национална сигурност. „Трябва да има надпартиен консенсус по отношение темата. Тя е важна за цяла България, за цялата българска икономика“, каза Вълчев. Според него обединението на партиите трябва да бъде по отношение на инвестиции в технологии, които да удължат живота на комплекса при намаляване на емисиите на въглероден диоксид.
„Зададох два въпроса на министъра на енергетиката, имаме положителни сигнали, макар и неофициално. Мисля, че до средата на месеца ще бъде иницииран разговор по темата и ще бъдат предложени такива решения и ще се стъпи върху разработките на българските учени, а не на лобистки проекти“, допълни Вълчев. Илияна Жекова коментира пред медии внесеният от ГЕРБ, по предложение на националния омбудсман, проектозакон за хората с увреждания и промените в Закона за здравето. /видео/

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>