Подсъдим за изнасилване и блудствени действия ще търпи ефективно наказание

 

 

Районен съд – Казанлък постанови присъда, с която осъди         36-годишния Р. П. на едно общо наказание в размер на пет години лишаване от свобода, при първоначален „общ“ режим.

Съдебният състав го призна за виновен и по двете повдигнати обвинения, а именно че в село с.Енина, община Казанлък, в условията на продължавано престъпление, на три пъти се е съвкупил с лице от женски пол, което не е навършило осемнадесет години, като я принудил към това чрез употреба на сила и заплашване и привеждане на пострадалата в безпомощно състояние, както и че е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на същото лице.

От наложеното наказание следва да бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил задържан, веднага след установяването му като извършител на престъпленията.

Пред Районен съд – Казанлък делото се гледа при закрити врата.

 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Подсъдим за изнасилване и блудствени действия ще търпи ефективно наказание

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>