Ефективно наказание ще търпи 28-годишен старозагорец за отправена закана с убийство и хулиганство в заведение в гр.Стара Загора

 

 

Едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, получи 28-годишният   Л. К. по силата на одобрено от Районен съд – Стара Загора споразумение, сключено между обвиняемия, защитата и Районна прокуратура – Стара Загора.

Пред съда Л. К. се призна за виновен в това, че на 02.09.2022 г. в гр.Стара Загора по хулигански подбуди причинил на две лица леки телесни повреди – за едното лице кръвонасядане в лявата лицева половина, а за другото лице прободно порезна рана на лявото бедро, както и че се заканил с убийство на едно от пострадалите лица. 

Обвиняемият се призна за виновен и в това, че на същата дата в гр.Стара Загора извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в отправяне на заплахи за саморазправа и псувни срещу клиенти на заведение и обслужващия му персонал. Деянието е съпроводено със съпротива срещу органите на властта и по своето съдържание, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на опасен рецидив.  

За всяко отделно престъпление обвиняемият получи наказание, като Районен съд – Стара Загора определи да бъде изтърпяно най-тежко по размер, като от него ще бъде приспаднато времето, през което Л. К. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. 

На инкриминираната дата Л. К. влязъл в заведение в гр.Стара Загора и с нож започнал да заплашва персонала и клиентите. Агресията си насочил към непознат за него мъж, отправяйки му закани, че ще го наръга и заколи, след което му нанесъл прободна рана в лявото бедро. След подаден сигнал на място пристигнал полицейски екип, а обвиняемият оказал съпротива на полицейските служители и отправил нецензурни думи към тях.  

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Ефективно наказание ще търпи 28-годишен старозагорец за отправена закана с убийство и хулиганство в заведение в гр.Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>