Турнир по лека атлетика „Берое“ събира над 170 деца на стадиона под „Аязмото“

Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ Стара Загора събира тази неделя на стадиона под „Аязмото“ над 170 деца под 14 и до 16-годишна възраст за участие в традиционния турнир „Берое“.

Началото на турнира е насрочено за 10 часа на 23 октомври, неделя. За участие в турнира са се записали деца от клубове от цяла България, които редовни членове на Българската федерация по лека атлетика.

Турнирът е важна контрола за децата преди старта на зимния лекоатлетически сезон, обясни Емилия Драгиева, член на управителния съвет на СКЛА „Берое“. „В клуба се получиха и няколко имейла и заявки за участие в турнира от училища и спортни клубове, които не са членове на БФЛА и нямат лиценз от Министерство на младежта и спорта. Те нямаше как да бъдат включени в турнира.“, поясни Драгиева.

Състезанието ще протече в четири дисциплини, в които ще премерят спортните си възможности деца от различни възрастови групи.

Родените през 2010, 2011 и 2012 година ще се състезават в 60 метра гладко бягане за момчета и за момичета, скок на височина за момичета и 600 метра гладко бягане за момичета и за момчета.

В дисциплината 200 метра гладко бягане ще участват момичета, родени през 2008 и 2009 година.

Всички участници в турнира ще бъдат наградени с медали за първо, второ и трето място. Входът за турнира по лека атлетика на стадион „Берое“ ще бъде напълно свободен. Децата се надяват повече хора да дойдат на трибуните, за да ги подкрепят и аплодират.

Турнир по лека атлетика „Берое“ събира над 170 деца на стадиона под „Аязмото“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>