Областния управител връчи почетен знак на началника на Галентин Караславов

Иван Чолаков връчи днес Почетния знак на областния управител на началника на Отдел „Държавен архив“, Стара Загора Галентин Караславов.
Г-н Караславов оглавявя Старозагорския архив от 2006 г. Той е член на Съюза на учените, на Координационния съвет при областния управител и на Комисията по войнишките паметници. Дейно работи с Военния клуб в града и с ученици от основните училища.
В обръщението си към Галентин Караславов областният управител изтъкна съществения му принос при издирването и приемането н архива на документи на бележити личности от Старозагорския край и тяхната обработка. Важна е ролята на началника на Отдел „Държавен архив“ и в организирането и провеждането на различни мероприятия и научни конференции, свързани с историята на региона и с биографиите на известни старозагорски личности.
Почетното звание бе връчено на г-н Караславов за изключителния професионализъм и съществения му принос за съхраняването на архивни документи, за организаторските му умения като началник на Отдел „Държавен архив“ и във връзка със 70-ата годишнина на архива.
Новият носител на Почетния знак благодари за оказаната чест и заяви, че за него отличието е не само признание за дългогодишен труд, но и задължение да предаде огромния натрупан опит на следващите поколения.

Областния управител връчи почетен знак на началника на Галентин Караславов

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>