Гл. инспектор Димитър Димитров: Необходими са драконовски мерки

Масови проверки за спазване правилата за движение по АМ тракия извърши КАТ Пътна полиция. Какви са резултатите, от Главен инспектор Димитър Димитров. Намалява общия брой на пътните произшествия, сравнени с минал период, но броя на убитите е по висок, заяви Димитров.

16 нарушения, от 53 проверени амтомобила са засекли пътните полицаи в рамките на тричасови проверки по време на специализирана операция. Кои са най честите нарушения според статистиката на КАТ.

Хората трябва да разберат, че висшата отговорност за опазване на живота им е тяхна, след това идват институциите, категоричен е главен комисар Димитров.

Драконовски мерки са необходими. Воля има, ще дойдат и промените, смята началникът на КАТ. Причината скорост е най честата за произшествия. Най спешният съвет на експертите: Да не се говори по телефона по време на шофиране. Задължително е ползването на колан, дори и на задните седалки, мултимедиите в колите също са проблем, и разбира се контрол върху скростта.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>