Договор за сътрудничество подписаха директорите на Драматичен театър „Гео Милев“ и на НУМСИ „Христина Морфова“

Договор за сътрудничество подписаха директорите на Драматичен театър „Гео Милев“ и на НУМСИ „Христина Морфова“.

„Искаме да си подадем ръка, работейки по съвместни проекти и нашият театър да даде възможност на талантливите деца от Стара Загора да се занимават с изкуство и да имат поле на изява на нашата сцена“, каза на пресконференция Светла Тодорова.

 

 

„В Стара Загора има три професионални културни института: Държавен куклен театър, Драматичен театър „Гео Милев“ и Държавна опера – съвсем естествено е нашите ученици да бъдат бъдещи членове на тези трупи, това може да стане още сега. През следващата седмица ще подписвам договор с директора на Операта. Никога досега институциите не са си подавали ръка така, както сега“, изтъкна Къшев.

 

Първото съвместно сътрудничество между театъра и училището предстои след дни – това е музикално-поетичен спектакъл. Той ще бъде представен на Лятната сцена на Драматичния театър на 10 октомври от 19 часа. Проектът е финансиран от Община Стара Загора, сред участниците са актьори от театъра и 8 ученици от НУМСИ „Христина Морфова“. Входът е свободен.  „Специалността „Актьорско майсторство“ е една от новите в НУМСИ „Христина Морфова“, но смея да твърдя, че имаме през последните 3-4 години траен успех в приема на наши деца в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, изтъкна Къшев.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>