Стара Загора посреща за осми път младите надежди на българската сабя

На 1 и 2 октомври, в зала „Иван Вазов“ сили ще премерят подрастващите български сабльори. В динамични и емоционални двубои ще бъдат определени носителите на „Купа Стара Загора“ във възрастите до 11, до 13 и до 15 години при момичетата и момчетата.
Благодарение на Община Стара Загора домакинството на първия турнир валиден за „Купа България“ ще бъде в отличните условия на многофункционална зала „Иван Вазов“. Очакват се над 150 деца от цялата страна да демонстрират хъс и умения, за да спечелят купите в своята възрастова група. Освен традиционните купи, медали и грамоти – всички състезатели достигнали до финалната осмица ще получат индивидуални награди, които са любезно предоставени от официалния спонсор на състезанието – фирма „Ате Пласт“ ООД – водещ производител на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията.
За нивото и важността на турнира може да се съди и по вниманието, което оказва Българската федерация по фехтовка. Главен съдия ще бъде треньорът на националния отбор мъже и жени на България Ивайло Воденов. Съдии на пътеки ще бъдат национални състезатели – победителката от Сателитния международен турнир, проведен преди седмица в София – Олга Храмова, победителят в същия турнир при мъжете и носител на Европейската купа за кадети Тодор Стойчев, както и съотборниците му от мъжкия тим.
Фехтовален клуб „Железник“ ще бъде представен от четирима свои състезатели – Дарин Андреев при момчетата до 11 и до 13 години, Павел Петров – момчетата до 13 години, Виктор Александров – момчета до 13 и до 15 години и Николета Добрева – при 15-годишните момичета.
От клуба приканват жителите и гостите на Стара Загора да се присъединят като публика в залата и да се насладят на този красив и не толкова традиционен за града спорт.
Входът за събитието е свободен, като на място при проявен интерес всеки може да получи допълнителна информация от председателя на УС Веселин Добрев за самия спорт, уменията, които развива у подрастващите и други любопитни и полезни подробности.
ПРОГРАМА:

Събота – 1 октомври
11:00 ч. – момичета и момчета до 11 г.
13:00 ч. – момчета до 15 г..
15:30 ч. – момичета до 15 г.

Неделя – 2 октомври
09:00 ч – момчета до 13 г.
10:30 ч. – момичета до 13 г.

Стара Загора посреща за осми път младите надежди на българската сабя

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>