12 души са задържани при специализирана полицейска операция в Старозагорско

12 души са задържани при специализирана полицейска операция в Старозагорско. 9 от тях са мигранти, задържани от екип на РУ Чирпан и служители на Пътна полиция, съобщи комисар Илиян Илиев, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Стара Загора.

„Другите 2-ма са извършители на кражби“, поясни комисар Илиев и каза, че „има информация за незаконно съхранение на дървен материал на пет адреса в община Николаево. Вече е иззет такъв от две места и са издадени досъдебни производства заедно със служители на Държавно горско стопанство, с които продължават проверките“.

323 лица и 161 МПС са проверени към момента. Образувани са 3 бързи досъдебни производства. Две от тях са за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, а едно е за след употреба на алкохол с над 1,22 промила.

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, махали и квартали започна тази сутрин. Тя се провежда на територията на ОДМВР-Стара Загора, съвместно с ГД „Жандармерия“, ДГС, ОБДХ и НАП, съобщават от ОД на МВР – Стара Загора.

Акцията продължава.

Радио Стара Загора

12 души са задържани при специализирана полицейска операция в Старозагорско

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>