Стартират обученията за СИК

28 партии и коалиции са заявили кандидатски листи в РИК. Постъпили са 270 заявления за кандидати за народни представители от Старозагорски избирателен райн. В момента текат заседания на комисията. Какво е направила до момента районната комисия- от председател на РИК Кристиян Баджаков от квотата на Продължаваме промяната

На последното заседание на Районната избирателна комисия са приети правилата за това как ще гласуват хората с увредено зрение и невъзможност за предвижване. Мерките са публикувани на страницата на РИК, където са упоменати секциите подходящи за тези граждани.

Броят на секциите са 499 на територията на областта, като в 363 ще се гласува машинно. Това са секциите, в които избирателите са над триста. Тече демонстрационна кампания.

Демонстрационните машините са на разположение до 30 септември, като всеки който иска може да опита неопределен брой пъти.

Спордед Баджаков процесът на обучение на секционните избирателни комисии не е сложен и при повече разбиране към процеса не бива да създава проблеми. Вече има методически указания и са публикуване на сайта на ЦИК и РИК. Комисиите са сформиране, предстоят обученията на 24 и 25 септември.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>