След 25 септември ще започне поетапното разкопаване на бул. „Гурко“ в Стара Загора

След 25 септември ще започне поетапното разкопаване на бул. „Гурко“ в Стара Загора във връзка с изпълнението на ВиК-проекта. Ще бъде подменена канализацията и водопровода, което ще създаде още повече неудобства за старозагорци, както и промяна в транспортната схема, обясни за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров.

Улицата ще бъде затваряна на участъци, като за автомобили ще се използват незатворените места. Автобусите обаче ще преминават по бул. „Христо Ботев“. Според ВиК дружеството срокът за изпълнението ще бъде двумесечен.

Въпреки че не е възложител на проекта, от общината ще извършват контрол върху сроковете и изпълнението на разкопаните участъци.

„Ако те не спазват обещаните срокове, ние няма как да ги глобим, освен да задържим гаранциите, които внасят при нас за добро изпълнение. Ще ги притискаме да работят бързо и качествено“, поясни Тодоров.

Тази неделя, 25 септември трябва да бъдат пуснати за движение улиците „Августа Траяна“ и „Методий Кусев“. В най-кратки срокове трябва да се асфалтират разкопаните участъци на кръстовищата на „Христо Ботев“ и Парчевич“ и на бул. „Славянски“ и „Парчевич“.

След 25 септември ще започне поетапното разкопаване на бул. „Гурко“ в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>