Стара Загора посреща юбилейното 10-то издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“

От 23 до 25 септември, Стара Загора посреща юбилейното 10-то издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“. Откриването ще бъде съчетано с Нощта на изкуствата пред Регионалния исторически музей, от 18.30 часа. В първия фестивален ден, от 20.30 часа, в Държавна опера Стара Загора ще бъде избрана и коронясана тазгодишната Царица Августиада.

Мястото, където ще бъде разположен традиционният за града фестивал, е Античен форум „Августа Траяна“. Организатори са Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора. Богата програма, цветност и нови партньорства са акцентите на организаторите

По време на събитието ще бъдат представени най-добрите винарски изби у нас, както и ще се промотират премиерно различни кулинарни продукти. Фестивалът предлага и богата културна програма с участието на Държавна опера – Стара Загора, джаз формации и още много музикални изненади.

Очакват се много гости, чуждестранни, като Турция е акцентът. Няколко известни туроператорски фирми, са заявили учстието си. Идеята е да се постави мост за развитие на бизнес и туризъм между двете страни.
Над 40 са заявени щандове за изложението.

И тази година публиката определя победителя. Това е традиционно ритуалът на наложилото се от години изложение. Наградите ще бъдат раздадени в неделя. Интересното е, че щандовете на изложителите са на точното място на римските дюкяни на автентичната улица, подчерта Олег Стоилов.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>