Нов компютърен томограф от последно поколение в клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Проф.д-р Ст. Киркович“

Компютърен томограф от последно поколение има вече в клиниката по образна диагностика на университетската болница в Стара Загора „Проф.д-р Ст. Киркович“.Новият компютърен томограф е закупен със средства от бюджета на болницата, посочи директорът на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев, д.м. Стойността на модерния апарат е 482 000 лева.

Това е втори компютърен томограф, с който ще разполага клиниката. По този начин ще можем да реагираме много по-бързо, както при спешни случаи, така и при планови изследвания, обясни началникът на клиниката по „Образна диагностика доц. д-р Митко Митев.

Новият компютърен томограф е закупен със средства от бюджета на болницата, посочи директорът на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев, д.м. Стойността на модерния апарат е 482 000 лева.

Той е спирален, мултидетекторен, с изключително висока резолюция и голяма бързина на извършваните изследвания. При необходимост позволява и извършване на изследвания с контрастно вещество за диагностициране на дискретни промени в съдовете и структурите на човешкото тяло. „Ще работим едновременно и с двата томографа, за да бъдем в помощ на пациентите винаги, когато е необходимо“, посочи доц. д-р Митев.

Водосвет за здравето на пациентите, отслужиха свещеници от Старозагорската епархия. Лентата на новата придобивка беше отрязана от проф. Йовчев в присъствието на двама зам.-министри на здравеопазването от служебния кабинет – д-р Александър Златанов и д-р Тома Томов.

На събитието присъстваха директора на РЗОК-Стара Загора д-р Жулиета Здравкова, директорът на РЗИ д-р Станков и зам.-областният управител

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>