Празник „Прегърни здравето“ за старозагорци

 

Балетна школа „Па де Кре“ в партньорство с Община Стара Загора организира празник „Прегърни здравето“ на 3 септември 2022 г. от 10.00 до 14.00 часа в парк „Артилерийски“.

Събитието е във връзка с проекта „Танцът е здраве“ по програма „Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство“ на Национален фонд „Култура“. Проектът има за цел да промотира здравословния начин на живот чрез въвеждане на културно-информационна образователна програма и предоставя безплатна възможност на деца от региона да се докоснат до вълшебството на балета и да се представят пред широката общественост. В музикалната програма ще се включат възпитаниците на НУМСИ „Христина Морфова“, БШ „Адажио“ – Сливен, „Дива Денс“ – Казанлък, „Загора Данс“, танцьорите от „Настроение“ и домакините – БШ „Па де Кре“ и още много участници от региона.

Старозагорци и гостите на града ще имат възможност да посетят и да се включат в разнообразните прояви – творчески работилници и интерактивни занимания за приготвяне на рецепти, за подреждане и комбиниране на различни видове храни, обучения за здравословното хранене и „Как правилно да четем етикетите“, щанд на РЗИ – Стара Загора с полезни съвети, клинични измервания и демонстрации, фермерски пазар с био продукти от производители в региона, викторини и забавления за децата.

Модератори, лектори и аниматори ще посрещат гостите на събитието и ще ги упътват към предпочитаните дейности и кътове.

„Прегърни здравето“ популяризира здравословния начин на живот, а основната цел на организаторите е да провокират интереса на хората към него, ползите от физическата активност, здравословното хранене и емоционалното здраве.

В „Прегърни здравето“ всеки ще открие своя начин да прекара приятно, интересно и полезно неделния ден, с разнообразна музикална програма да се потопи в завладяващия и така необходим свят на здравето.

 

 

Празник „Прегърни здравето“ за старозагорци

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>