Районна прокуратура внесе в съда искане за задържане под стража на сръбския шофьор

 

Днес, 18 август 2022 г., Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Д.К., на 40 г., гражданин на Република Сърбия.

Д.К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 14.08.2022 г. на автомагистрала „Тракия“ , в района на км 217, в землището на общ. Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство – автобус „МАН“ със сръбски регистрационен номер, нарушил правилата за движение по пътищата, а именно чл.20 от Закона за движение по пътищата – „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват“. В резултат на това по непредпазливост са причинени средни телесни повреди на повече от едно лице, а именно на 12 деца на възраст от 6 до 16 години и на двама възрастни.

Престъплението е квалифицирано по чл.343, ал.3, б.“а“ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс.

Веднага след пътнотранспортното произшествие обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районен съд- Стара Загора да насрочи днес съдебно заседание за разглеждане на делото.

Действията по разследването продължават.

 

Районна прокуратура внесе в съда искане за задържане под стража на сръбския шофьор

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>