Засилени проверки в Старозагорско за употребата на райски газ

Районната прокуратура в Стара Загора разпореди извършването на проверки в нощните заведения, барове и дискотеки на територията на общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Гълъбово, Гурково, Павел баня, Николаево, Мъглиж, Братя Даскалови и Опан за продажба на.райски газ на непълнолетни лица.

Необходимостта от извършване на проверките произтича от зачестилите случаи в страната на употреба на това вещество от малолетни и непълнолетни, както и започналите инспекции на територията на столицата от служители към Комисията за защита на потребителите (КЗП), съобщиха от обвинението..

При извършването на проверките следва да се следи и за нарушения, свързани със забраните за охрана на обществения ред на територията на съответната община, сервирането и продажбата на спиртни напитки и на цигари на лица до 18 г., както и за спазване разпоредбите относно въведения „Час на засилен родителски контрол“.

Проверките следва да се извършат от длъжностни лица от общинската администрация и служители на полицията в нощните заведения, барове и дискотеки на територията на съответната община.

След приключване им прокуратурата ще изиска обобщена писмена информация относно това има ли установени нарушения, колко на брой са те и на кои разпоредби от съответната Наредба на общината или от други нормативни актове, както и какви мерки са предприети във връзка с установените нарушения – съставени актове, издадени наказателни постановления, направени предписания, съставени протоколи за предупреждения по Закона за МВР и други.

Засилени проверки в Старозагорско за употребата на райски газ

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>