Арх. Младен Иванов: Моето верую е да се облегнем на това, което имаме и да го развиваме, а не да рушим

Предизвикателството ме накара да кандидатствам за длъжността главен архитект на Стара Загора. Обичам родния си град и това допълнително ме амбицира да допринеса за развитието му. Това, с което спечелих комисията е, че по добре познавам проблемите на града. Това заяви в студиото на Сутрин с нас новият главен архитект , който встъпи в длъжността преди дни. Вижте още

Темата с която арх Младен Иванов печели комисията е „Проблеми и приоритети в градоустройственото планиране в общината“. Акцентът в изложението на архитекта е развитието на съседните малки населени места.

Според новия главен архитект по важните мероприятия и събития и в градоустройството и в архитектурата е добре да се правят конкурси за да има сблъсък на идеи. Добрите практити ще бъдат запазени и продължени, много подобрения планува също арх. Младен Иванов. Той твърдо вярва в екипната работа, стана ясно от разговора. Амбициран и отворен е и към идеята да възстанови диалога с гилдията архитекти на Стара Загора. Как вижда арх Иванов развитието на градската среда. „Моето верую е да се облегнем на това, което имаме и да го развиваме, а не да рушим“, казва още той.

Презастрояването в общината е въпрос на възприятие и култура на самия възложител, коментира главният архитект. Няма как да се ограничат показателите заложени в общия устройствен план, те са фиксирани цифри казва архитектът. Максимално добре трябва да се организират междублоковите пространства и това би облекчило паркирането, оттам и трафика.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>