Подготвени ли сме за нова вълна на Ковид?

Връща ли се Ковид и има ли нужда от въвеждане на предпазни мерки. 57 са случаите на Ковид в областта днес. Това все още поставя района в зелената зона. Разговор в студиото на Сутрин с нас с др Светлана Петрова от РЗИ

Вълната, която се надига протича по леко и с по лека симптоматика, категорична е др Светлана Петрова. Очаква ли се въвеждане на нови мерки и ще обхванат ли цялата страна или само засегнатите области?

Типичните сиптоми за варианта на грипа, който циркулира в момента са главоболие, температура, болки по мускулите. Не се наблюдава изчезване на вкуса и обонянието. Има заболели от всички възрастови групи. Има ли скрита заболеваемост предвид това, че тестването не се поема вече от Касата.

Има засилен интерес към ваксинирането с четвърта доза, категорична е др Петрова. Окло 100 човек на ден минават през имунизационния кабинет на РЗИ според нея. Според здравните експерти няма официална информация ще има ли друг тип ваксина срещу Ковид 19. Според др Петрова поставянто на ваксина в сегашния момент е добре, а не есента, когато заболеваемостта ще е по висока.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>