МВР: 1738 души са станали жертви на домашно насилие само за първите 5 месеца от годината

 

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков даде данни, с които МВР разполага, за броя на жертвите на домашно насилие, получени за първите пет месеца на 2022 година.

Това стана ясно от отговор на Рашков до народния представител от БСП Кристиан Вигенин.
Изнесените данни представят обобщена информация на жертви на домашно насилие на територията на страната за периода януари – май 2022 г.:

Мъжете, жертви на домашно насилие са 135. Жените, жертви на домашно насилие са 1194. А децата, жертви на домашно насилие са 409.

Рашков подчертава, че в МВР е създадена организация, с която се събират статистически данни за извършени престъпления, включително такива, извършени в условията на домашно насилие. Освен това тази информация се попълва ежемесечно в таблици от регионалните координатори в областните дирекции на МВР въз основа на получени данни от съответния съд в районното управление по постоянен адрес на извършителя на домашно насилие.

 

МВР: 1738 души са станали жертви на домашно насилие само за първите 5 месеца от годината

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>