В Стара Загора ще бъде даден старт на кампанията #Първа работа  на Програма „Развитие на човешките ресурси“

 

 

 

На 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център-Стара Загора ще бъде даден старт на Националната кампания #Първа работа. Кампанията се организира от Програма „Развитие на човешките ресурси (2021-2027) към Министерството на труда и социалната политика в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“. Откриващото събитие в Стара Загора се провежда със съдействието на Община Стара Загора.

 

#Първа работа е част от Европейската година на младежта и има за цел да провокира младите хора до 29-годишна възраст да споделят своите очаквания, надежди и предизвикателства, пред които се изправят, по време на професионалната си реализация. Десетки младежи се включиха в литературния конкурс на тема #Първа работа, а най-добрите творби ще бъдат прочетени на сцената от популярни личности от киното, театъра, музиката, журналистиката и спорта.

 

На сцената в Стара Загора като „посланици“ на Европейската година на младежта ще се включат актьорите Мая Бежанска, Яна Маринова и Стефан А. Щерев, поетите Мария Донева и Йордан Пеев, както и журналистът Камен Алипиев-Кедъра.

 

На 13 юли от 17:45 часа във фоайето пред Голямата зала в Културен център-Стара Загора ще се проведе кратък брифинг за медиите, на който ще бъдат представени целите на кампанията. В брифинга ще участва заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев.

 

График на събитията от кампанията #Първа работа

 

  • Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора;
  • Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“;
  • Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“;
  • Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“;
  • Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;
  • Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;
  • София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.

В Стара Загора ще бъде даден старт на кампанията #Първа работа на Програма „Развитие на човешките ресурси“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>