Балетът на Старозагорската опера с три награди

Балетът на Старозагорската опера с три награди на професионалната танцова общност „Импулс“ за класически и съвременен танц.
За втора поредна година бяха връчени годишните награди на професионалната танцова общност „Импулс“. На 27 юни, по време на официалната церемония, която се състоя на сцената на Парк-театър Борисовата градина, бяха отличени постиженията на класическия и съвременен танц у нас.

Наградите „Импулс“ се учредяват през 2021 с идеята не само да бъдат отбелязани и популяризирани достиженията на българските творци в сферата, но и за да се повиши видимостта на това изкуство за широката общественост.
Балетът на Държавна опера-Стара Загора бе отличен заслужено и безапелационно за „Балетна трупа на годината”.
Наградата за „Танцова продукция на годината” също отиде при спектакъл на Старозагорската опера и балет – танцовата мистерия „Сънят на Пилат“ по музика на Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев.

Примабалерината Анелия Димитрова получи извънредна награда, която й бе присъдена за изключителни артистични постижения!

Наградите бяха получени от вдъхновителя и художествен ръководител на многонационалната балетна трупа на Старозагорската опера Силвия Томова, от примабалерината Анелия Димитрова и от първия солист на трупата и изпълнител на ролята на Майстора в „Сънят на Пилат” Фредерико Пинто.
Честито!

Балетът на Старозагорската опера с три награди

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>