Общинските съветници от ГЕРБ ще дадат съгласието си за стартирането на предложение за обработка на отпадъци в Ракитница

Мария Жекова ръководител на групата на ГЕРБ коментира дали общинските съветници от ГЕРБ ще дадат съгласието си за стартирането на това предложение за обработка на отпадъци в ракитница. Това е пътят, по който Европа е поeла. Отпадъците трябва да бъдат третирани и обработвани. Това е бъдещето. Винаги ще има хора, които ще се притесняват. Това заяви Жекова.

Отпадъците трябва да бъдат или изгаряни, или с перолиза да бъдат обработване или химическо обработване, казва Мария Жекова. Перолизата според нея е най безопасния метод към момента.

Герб ще подкрепят на сесията в четвъртък разрешението за стартиране на процедура за ОВОС
Ние даваме зелена светлина тази технология да бъде облследвана от РИОСВ. Дали обаче инспекцията ще даде положителна или отрицателна оценка към момента не е ясно.

Другите точки от дневния ред на общинската сесия. Общияj устройствен план е първа точка в дневния ред. Как ще гласува ГЕРБ.

От Герб ще подкрепят и изграждане на паметник на Тодор Александров. Ще подкрепят и продажбата на общински жилища.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>