Гласуват новия общ устройствен план на сесия

Падането на правителството ще се отрази първо на актуализацията на бюджета. Чака ни едно лято със служебно правителство, избори на есен и тежка зима. Това заяви арх. Мартин Паскалев, коментирайки политическите събития в студиото на Сутрин с нас. Председателят на комисията по ТСРТ обсъди и точки от предстоящата общинска сесия.

Над 70 точки ще бъдат разгледани на предстоящата общинска сесия. Първата от тях е Наредбата за преместваемите обекти на територията на Стара Загора. До края на годината трябва да бъде готов Регистъра за тези обекти, уточни архитектът. Общият устройствен план също е в дневния ред на сесията. 2020 година стартира изработването му и бе съпроводено с известно напрежение.

Някои зони в града са коригирани в новия общ устройствен план. В южната част на града се залагат нови зони за индустриално строителство. Това е предпоставка за иновативно развитие. Бедечка е изключена от новия общия устройствен план за да се запази статута в парк. На запад и на изток се разширяват жилищните зони според новия вариант. Старозагорски бани също залягат с идеи за развитие.

Междувременно главният архитект на Стара Загора бе сменен, а на обявеният конкурс кандидатите са двама и то непрактикуващи в Стара Загора. Коментарът на Паскалев.

Според арх. Паскалев в момента Имотния пазар се равива в посока от ядрото към периферията. В момента има предпоставки за равитие на извъградски селища с еднофамилни къщи. Дано рецесия не провали тези намерение, коментира архитект Паскалев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>