Община Стара Загора се включи в балканската конференция „Умни градове и дигитална трансформация“

През изминалите два дни, представители на отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора взеха участие в конференция на балканските страни на тема „Smart Cities and Digital Transformations“ – „Умни градове и дигитална трансформация“, която се състоя в София. Събитието беше организирано от Турското посолство в България и Асоциация на износителите на услуги към Турското Министерство на търговията.
Основен фокус се постави върху индустрията на информационните технологии – със специфичен обхват на решения за интелигентен град и дигитални трансформации.

Целта на Търговската делегация бе да се срещне и изгради основа за сътрудничество с потенциални бизнес партньори от ИТ индустрията и да се запознае със заинтересованите български администрации, както и други съседни страни от Балканите.

В рамките на конференцията Росица Райкова, началник отдел „Инвестиции“ – направи презентация за дигиталната зрялост на публичните услуги в Стара Загора и възможностите за бъдещо развитие на модела за „Умен град“. „Местните власти играят съществена роля за определянето на иновативни решения за стимулиране на благосъстоянието на гражданите и за осигуряване на по-ефективни, устойчиви и приобщаващи градски услуги. Община Стара Загора вече въведе дигитални услуги за своите граждани, но има още какво да се направи, за да се достигне концепцията за „Интелигентен град“, посочи тя. Представен беше и новият рекламен видеоклип на града, с който ще бъде промотирана Стара Загора сред чуждестранните инвеститори.

Във втората част на събитието, представителите на отдела – Росица Райкова, Пенка Донева и Вероника Петкова, взеха участие в двустранни работни срещи с водещи турски компании, разработващи дигитални платформи, както за Турция, така и за водещи американски ИТ компании. Екипът на Invest Stara Zagora подчерта предимствата и възможностите за инвестиране в региона. Обсъдени бяха и способите за внедряване на най-новите иновации сред технологиите в публичния сектор в Стара Загора, откриването на офиси в града и наемането на служители.

Община Стара Загора се включи в балканската конференция „Умни градове и дигитална трансформация“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>