Скейт парка на Стара Загора получи разрешение за ползване

 

Скейт паркът има разрешение за ползване и е отворен. разрешението за пускане в експлоатация на съоръжението е подписано на 14 юни от началника на РДНСК Стара Загора инж. Дияна Славова.

Модерното съоръжение се намира в парк „Артилерийски“ и вече е достъпно за всички любители на екстремното каране на скейтборд, ролери и други. Общата му площ, заедно с прилежащите части, е около 2 дка. Специализираната зона, която е с две основни секции – „Стрийт“ и „Боул“, е с размер над 800 кв. м. Самото трасе е организирано така, че да има зони за начинаещи и за по-напреднали.

Символичната първа копка за изграждане на площадката беше направена на 16 октомври 2019 год. и по план трябваше да приключи в рамките на 90 дни.

Фирмата –изпълнител на проекта „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД понесе санкции за забавянето на изграждането. Реално строителните дейности по проекта приключиха в края на март. Общата сума за изграждането на съоръжението е близо 300 хил. лева, уточниха от пресцентъра на Община Стара Загора.

 

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>