Живко Тодоров: Сградата на бившия АГ комплекс се нуждае от сериозен ремонт и ако ще я придобива Общината, трябва да стане на точната цена

Собствеността на сградата на бившия АГ комплекс обсъждаха на среща Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет Мария Динева Искра Михайлова с д-р Петър Грибнев – заместник-министър на здравеопазването. Категорчна е позицията на Стара Загора, че сградата не бива да се продава, а да се даде възможност на Общината да реализира своите планове, които са в интерес на здравеопазването в общината.

И кметът Живко Тодор и другите представители от Стара Загора са категорични, че сградата не бива да се продава.Ако сградата премине в частни ръце, тя няма да може да обсужи интересите на старозагорци, а имненно да се превърне в едно ДКЦ, което да работи в доболничната помощ, коментира кмета Тодоров. В края на разговора, д-р Грибневе поел ангажимент на предстоящото Общо събрание на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ представителят на държавата да гласува „против“ продажбата на емблематичната сграда в центъра на Стара Загора.

Сделката е държавата да продаде тази сграда. Съответно общината да продаде на болницата земята под нея, за да разполагат с двора си. Това са параметрите на желаната сделка..обясни кмета. Как се стигна до предложението да се продава сградата. Старо решение за продажба най велоятно е довело до това предложение. Не е изключена и липса на информация. Надявам се, че ще спазят обещанеот си и представителя на държавата ще гласува против на предстоящото общо събрание.

Не съм чул да има заявен инвеститорски интерес към сградата, заяви кметът Тодоров. „Сградата се нуждае от сериозен ремонт и ако ще я придобива общината, това трябва да стане на точната цена защото не вярвам общинският съвет да гласува цената, която е посочена в момента от оценителит.-9 млн.лв. Процедурата е елементарна, но е необходима воля, казва Живко Тодоров. А защо сградата е необходима за старозагорци?

Тази реформа не е привлекателна обаче за всички страни, става ясно от разговора с кмета.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>