Осем са участниците в започналия днес Международен пленер по живопис “Дружба”

8 са участниците в започналия днес Международен пленер по живопис “Дружба” в Стара Загора. Той е традиционен, организира се от дружеството на СБХ и община Стара Загора.

 

 

С благодарност към зам. кмета Милена Желева се обърна председателят на СБХ Стара Загора Милен Алагенски, който оцени подкрепата й за провеждането на пленера независимо от трудните финансови условия.

 

 

Осем са участниците в международния пленер, сред тях има една дама и тя е от Украйна. Олга Гребенник е архитект и илюстратор от Харков, избягала в Стара Загора с двете си деца. Останалите са от различни градове на страната. Представителите от Стара Загора са Тодор Ковачев и Слави Славов. Художниците ще рисуват до 15 юни, когато е заключителната изложба. Те имат на разположение по две платна, бои, четки и рамки. Ще си изберат къде да рисуват между къща- музей Гео Милев и къща “ Николай Лилиев”, както и на други места в града. Единият от участниците, Атанас Тутляков ще изненада старозагорци с пърформанс в градска среда. Той ще гостува утре 9.06, в предаването “Сутрин с нас”

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>