Йордан Николов за видеонаблюдението, пътната безопасност и чистотата в общината

Пътната безопасност бе тема на семинар организиран от Община Стара Загора. Добри практики, но и грешките бяха фокуса, това заяви в студиото на сутрин с зам кмета Йордан Николов.

Общините, които имат генерален план за организация на движение, тези които ежедневно проверяват пътните знаци, общините които имат грешки в маркировката и трябва да бъдат поправени. Това са част от добрите практики обсъдени на семинара. Усъвременен ли е генералният план за движение на община стара загора? Как стои въпросът с фалшифите пътни знаци в някои общини и как се справят администрациите.

На тероторията на община Стара Загора няма такива знаци, но има такива които са за подмяна, казва Николов. Проверява се и маркировката, тъй като са открити някои грешки на фирмите които изпълняват тези поръчки. На този етап Общината няма да кандидатства за закупуване на електронни пътни заници, тъй като са много скъпи.
Йордан Николов припомни на нарушителите за контрола, който виодеонаблюдението упражнява в общината и последващите санкции. Основнно са подадени сигнали за преминаване на червен светофар .

Проверки на проекти в община Стара Загора предхождащи евпопейски такива са показали добри резултати, каза още Йордан Николов

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>