Без проблеми на матурата по български език и литература

Без проблеми е преминала първата матура по български в областта. Всички 30 училища, в които се проведе задължителната матура по български език и литература са предали писмените работи на зрелостниците. Това заяви в студиото на Сутрин с нас Милена Йолдова, изпълняваща длъжността началник на РУО – Стара Загора.

От 1845 допуснати до изпита ученици 1808 са се явили, каза Йолдова и допълни ,че няма постъпили сигнали за нарушения или нередности по време на първия държавен зрелостен изпит.
Темата която се падна бе „Споменът – скръб и утеха“ в елегията на Димчо Дебелянов „Аз искам да те помня все така“. Резултатите от изпитните работи се очаква да излязат до 8 юни.

Вторият задължителен изпит ще се проведе на 20 май т.г. също от 8,30 ч. Очаква се на него да се явят 45 224 зрелостници в цялата страна, съобщават от МОН. От 26 май до 1 юни т.г. са допълнителните матури по желание.

Поради големия брой предмети в един ден могат да се провеждат по два изпита – сутрин и следобед. На допълнителни матури са пожелали да се явят общо 3238 зрелостници.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>