Силвия Томова е сред носителителите на „Златно перо“ за 2022 г.

Силвия Томова, художествен ръководител на Балета на Държавна опера-Стара Загора е сред носителителите на „Златно перо“ за 2022 г.
На 20-ти май 2022 година предстои връчването на отличията „Златно перо“, които „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ в партньорство с Classic FM радио присъждат ежегодно за изключителен принос към българската култура и изкуство. По повод 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука и на славянската книжовност, ще бъдат почетени заслугите на ярки личности, оставили следа в нашата литература, театър, музика, изобразително изкуство, кино, журналистика.
Традицията „Златно перо“ има вече 27-годишна история, а с таланта и делата си всички носители на наградата предизвикват гордост и възхищение.
Почетният знак представлява изящна брошка, изработена от 24-каратово злато, а връчването ще се състои на тържествена церемония на „Ларгото“ в центъра на столицата.
Известният журналист от Classic FM радио Георги Митов – Геми ще бъде домакин на събитието, което ще започне в 16:00 ч. и е със свободен вход за публиката.
Церемонията се провежда в рамките на „Европейски музикален фестивал“, организиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Национален фонд „Култура“ и Столичната община – Календар на културните събития на СО.

Вотът на публиката ще бъде обявен на самата церемония.

Силвия Томова е сред носителителите на „Златно перо“ за 2022 г.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>