Откриха 14-то издание на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО в Стара Загора

Министърът на земеделието Иван Иванов откри 14-то издание на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО в Стара Загора. По традиция най-големият форум в България за представяне на земеделска техника, продукти и услуги за селското стопанството се провежда на летището край града.Тази година в изложението участват над 150 фирми на повече от 34 000 кв. м. нетна изложбена площ.

С водосвет от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан бе открито 14-тото издание на специализираното изложение за земеделие БАТА Агро. В дните до 20 май, на Летище Стара Загора отново представителите на най-големите вносители на техника в бранша ще представят най-новото в сектора.
Радвам се, че организаторите направиха всичко, за да има и тази година БАТА Агро, въпреки предизвикателствата пред бизнеса. каза при откриването на форума зам.-кметът на общината Йордан Николов.

През годините БАТА Агро се доказа като най-представителния и най-полезния форум в агро сектора, каза председателят на Българската асоциация на търговците на агро техника Даниел Минев. Днешният форум е доказателство, че пред агро бизнеса има перспективи българското земеделие да се развива на световно ниво. подчерта министърът на земеделието д-р Иван Иванов.

Той допълни, че държавата ще направи всичко възможно да бъде в подкрепа на бизнеса.
Тазгодишното издание предлага на посетителите и Фермерски пазар. Идеята на организаторите е мотивирана от желанието на организаторите на форума от Българска асоциация на търговците на агротехника да подкрепят българските производители
Щандове с експерти имат Министерство на земеделието, Тракийският университет, Аграрният университет – гр. Пловдив, както и Русенският университет „Ангел Кънчев“. , изпълнителният директор на Държавен фонд земеделие Николай Каварджиклиев говори за съ стоянието на фонда

Тази година в БАТА Агро участват 163 фирми, разположени на 35 хил. кв. м. изложбена площ. Сред тях са основните вносители на земеделска техника, представителите на различните съпътстващи процеса на работа браншове, както и различни индустрии и институции. Основен фокус отново е поставен върху демонстрациите.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>