Изцяло реновираха училище в Гълъбово навръх 300-годишнината на своя патрон

Завърши цялостният ремонт на фасадата и двора на едно от най-старите учебни заведения в гр. Гълъбово – Първо ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Инвестицията е на стойност над 550 000 лева и е в изпълнение на дългогодишната социална програма на компанията ТЕЦ 3, насочена към подобряване живота на местната общност.

Проектът е реализиран в рамките на 10 месеца, от юли 2021 до края на април 2022 г., без да  бъде засегнат учебния процес на децата. Напълно ремонтирани са фасадата на основната сграда и покрива на физкултурния салон, изцяло е подменена настилката на двора, обновени са зелените пространства за отдих. Зад училището са изградени модерни спортни игрища с подходящи настилки за баскетбол и футбол, а малчуганите от предучилищните групи се радват на нова детска площадка.

Теодора Желева, директор на Първо ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ отбеляза, че тази година чества и 300-годишнината на своя патрон.

Първо основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ отворя врати за пръв път в далечната 1905 г. В момента в него се обучават 190 деца от гр. Гълъбово.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>