45 години творческа дейност на Силвия Томова на сцената на Държавна опера Стара Загора

Примабалерината, хореограф, педагог и настоящ художествен ръководител на балета на Старозагорската опера Силвия Томова ще отбележи 45 години творческа дейност тази вечер. Тя влиза в ролята на злата фея Карабос в „Спящата красавица” от П.И.Чайковски на 29 април от 19 часа в Държавна опера-Стара Загора.
Силвия Томова не само е творец със силен заряд, ръководител с размах, тя е създател и съзидател, пише в прессъобщението на Държавна опера Стара Загора. От 17 души през 2016 г. състав балетът на Държавна опера-Стара Загора вече наброява повече от 50 души – международна, млада, жизнена, с огромен потенциал и талант трупа. И това се дължи единствено и само на безспорните качества като ръководител и вдъхновител на Силвия Томова.
От пристигането си в Стара Загора през 2016 г. Силвия Томова даде заявка, че е творец с визия и безгранични хоризонти. През 2020 г. Силвия Томова стана носител на престижната Награда „Стара Загора” на Кмета на Община Стара Загора и през всичките тези години се радва на уважение и респект от цялата общественост на града ни.
На 29 април, който е и Международен ден на танца в „Спящата красавица” в ролята на принцеса Аврора ще танцува примабалерината Анелия Димитрова. В останалите главни роли публиката ще види: Клара Ферер от Испания ще бъде Фея Люляк, Синя птица и принцеса Флорина ще изпълнят любимците на балетните почитатели Томоки Ишиго и Акари Мориматсу от Япония. В спектакъла на балета „Спящата красавица“ участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора, която през последните творчески сезони бележи изумителен скок в своето професионално израстване. Постиженията на младата трупа под ръководството на примабалерината и педагог Силвия Томова са високо оценени от професионалната критика, от познавачите и от зрителите във всички точки на България и в чужбина.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>