Романът „Мисия Туран” на Алек Попов бе представен в Стара Загора

Новият роман на Алек Попов „Мисия Туран” бе представен в Стара Загора. Колегата Велизара Цонева- модератор на събитието, в импровизирано интервю, „разпитва“автора за видимите и скритите пътища при раждането на този необикновен сюжет. Как започва всичко…вижте репортаж от събитието в Регионалния исторически музей.

Действието се развива в измислена държава на територията на нашите прадеди в Азия. Това е история за Пътя, не е свързано с конкретна фактология, а с познанието за живота, за страха, който изпитваме, пътувайки в непозната страна” – казва Алек Попов.

Как ние седим между Запада и Изтока. Как прототипите живеят в нигата

Романът е написан в стила на контракултурата, авторовият почерк се гради върху иронията. Виждаме релефни образи и многопластовост в един екзотичен свят на приключения и любовни перипетии, на диктатори и волни джигити, свят на песни, шамански заклинания и танци. А фонът е политическата игра. Къде намира подкрепа за идеите си автора

Корицата е дело на Дамян Дамянов и илюстрира една загадка: чаша череп, над нея – цефалометър, уред за измерване на черепи.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>