Десет номинациите за награда „Стара Загора“ през 2022 година.

Десет са номинациите за награда „Стара Загора“ през 2022 година. С нея се удостояват граждани с високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в община Стара Загора. Отличията се дават в две направления – „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“.

В Община Стара Загора са постъпили общо 10 предложения за присъждане на наградата „Стара Загора“ за 2022 година. С нея се удостояват граждани с високи художествено-творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката в община Стара Загора. Отличията се дават в две направления – „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“.

За индивидуална награда в направление „Наука и образование“. Претендентите за отличието са общо девет:В същото направление за колективна награда претенденти са Педагогически състав на Детска градина № 25 „Ален Мак“, Търговска гимназия ,Педагогически колектив на Второ основно училище и Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“.

В направление „Култура и изкуство“ за индивидуална награда са номинирани трима старозагорци, а за колективна награда е предложен Творческият състав на танцова мистерия „Сънят на Пилат“.
Отличията се връчват по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Десет номинациите за награда „Стара Загора“ през 2022 година.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>