Облагородяване, озеленяване и санитарна сеч в ход в Стара Загора

Какви са основноти дейности, които звеното по озелевяване към Община Стара Загора извършва сезонно. Има ли нови обекти предвидени за облагородяване от ландшафтните архитекти. Вижте от разговора в студиото на Сутрин с нас с началника на звеното Николай Стоев.

Планираните дейности по санитарната резитба на дърветата в града вече е в ход. Тази дейност е целогодишна и има специфики, коментира Николай Стоев. С два екипа разполага звеното към Общината.

Сигнал на горещия телефон за опасност се обслужва в рамките на 24 часа. Спешните сигнали в по голямата си част са по време на бури и силни ветрове, казва Николай Стоев.Екипът още помни бурята през юни преди две години и цялата сложност на ситуацията. Графикът за предстоящите месеци. В момента звеното работи по улица Хан аспарух, северно от Мол галерия. Дърветата са стари и изгнили, пречат на тролейбусната мрежа и подрязването им отнема време. Една от дейностите на звеното е освежаване и облагородяване на муждублоковите пространства.

Парк Чайка, градинката на Берое са все пространства, върху които е насочено общинското внимание през тази година, заяви Стоев. Мисли се и върху изграждане на поливни системи в повече паркове и зелени пространства в града

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>