Две деца на бежанци от Украйна са записани в училища в областта

Две украйнски деца на територията на областта в момента са записани в български училища. Какви са спънките пред здравната и образователната система за децата на бежанците.

Едното дете е записано в училище в Гурково, а другото в Пето основно в Стара Загора. Има запитвания и от други семейства, но те на този етап не са взели решение за какъв период от време ще останат в страната ни, каза Татяна Димитрова. Някои от децата в момента се обучават онлайн от училището си в Украйна и са решили така да зъвършат учебната година.

Как стои въпросът с необходимия за постъпване в училище здравен статус на украйнските деца. Тези деца имат право на допълнителни часове по български език, отбелязва Димитрова.

Получени са и разяснения от РЗИ по разминаванията в имунизационните паспорти.
Как учителите обясняват на децата ситуацитя, в коята се намираме. Как се говори за войната и как тези деца се адаптират в средата.

Няма подадени заявления и приети украйнски дечица в детските градини в областта.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>