Стартира проект за изграждане на продължение на ул.“Христо Ботев“ в Стара Загора

 

На 16 март (сряда) ще започне изпълнението на проекта за изграждане на продължение на ул. „Христо Ботев“ в Стара Загора. Новоизграденият участък ще свърже улицата при парк „Артилерийски“ с кръгово кръстовище на ул. „Капитан Петко войвода“ южно от Руския пазар.
Проектът предвижда изграждане на две ленти за движение – по една за всяка посока, пешеходни тротоари и велосипедна алея, с която ще се постигне свързаност между съществуващата велоалея в парк „Артилерийски“ и новоиградената по ул. „Капитан Петко войвода“. Предвижда се подмяна на уличното осветление, ремонт на дъждовна канализация и както и допълнително дъждоприемни шахти за отвеждане на повърхностните води. По време на дейностите ще бъдат обособени допълнителни паркоместа.
Продължението на ул. „Христо Ботев“ ще доведе до значително разтоварване на трафика в направление изток-запад като ще облекчи движението по булевардите „Цар Симеон Велики“ и „Славянски“.

Стартира проект за изграждане на продължение на ул.“Христо Ботев“ в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>