Българският Червен кръст откри банкова сметка за помощ на пострадалите от кризата в Украйна

Българският Червен кръст откри банкова сметка за помощ на пострадалите от кризата в Украйна, съобщиха от организацията.

От БЧК следят с тревога ситуацията в Украйна и изразяват своята солидарност с действията на Украинския Червен кръст и представителите на Международния комитет на Червения кръст, които денонощно работят на терен.

БЧК, съгласувано с правителството на България, открива банкова сметка в лева: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ, Уникредит Булбанк АД, BG23UNCR76301077778563, UNCRBGSF (За  пострадалите от кризата в Украйна).

Банковата сметка е публикувана и на сайта на БЧК, а по-късно ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията.

Продължава и кампанията за набиране на материални дарения в цялата страна.

БЧК поддържа непрекъсната връзка с Украинския Червен кръст, Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, както и с Международния комитет на Червения кръст, за да се информира за обстановката в засегнатите райони, както и за постоянно увеличаващите се нужди от хуманитарна помощ, съобщават от организацията.

Българският Червен кръст откри банкова сметка за помощ на пострадалите от кризата в Украйна

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>