Общински съветник предлага промяна в Правилника за финансова помощ на новородено

565 са подкрепените семейства за новородено и осиновено дете в Община Стара Загора за миналата година. Предоставената подкрепа е на обща стойност 286 200 лева. Откази за помощ са постановени на 234 заявления, а причината – изискването родителите да имат постоянна адресна регистрация в Община Стара Загора.

Общински съветник предлага на февруарското заседание на Общински съвет да се гласува допълнение в Правилника.

Общинският съветник от ГЕРБ Стефан Анков предлага на февруарското заседание на Общински съвет да се гласува допълнение в Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова подкрепа на новородено или осиновено дете на територията на общината. Причината е, че от кандидатствалите за периода 18.12.2020 до 10.12.2021 г. 799 заявления са одобрени само 565, а откази са получили 234 семейства. Според настоящия правилник и двамата родители трябва да имат постоянна адресна регистрация от поне три години.

Поставените на това основание отказивъзлизат на 11 % от всички подадени заявления.

Според Стефан Анков, тази статистика сочи, че неуважените заявления са формално основание и предлага правилникът да се промени, като постоянна адресна регистраия да се иска само за единия родител.

 

 

Общински съветник предлага промяна в Правилника за финансова помощ на новородено

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>