Конкурс за зелена журналистика“ Див кестен“

За трета поредна година Зелени Балкани и партньори ще отличат най-активните журналисти в отразяването на теми с природозащитна тематика. Целта на конкурса „Див кестен“ за ЗЕЛЕНА журналистика е отличи и популяризира дейността на журналисти, занимаващи се със зелената идея.

На 6-ти август 2022 г. ще бъдат наградени петима журналиста с принос в отразяването на теми за природата, Натура 2000, защитени видове и защитени територии.
До 1-ви юни, формулярът за номиниране ще бъде отворенв сайта на Зелени балкани. Журналистите могат да участват индивидуално със свои публикации или да бъдат номинирани от публиката. За номинирани журналисти е необходимо да бъде описан накратко приноса му/ѝ и защо заслужава да бъде отличен/-а. Ще бъдат номинирани журналисти с материали от следните категории
• печатна медия;• радио;• телевизия;• онлайн медия;• блог.
В положителна посока се развива интересът на медиите към зелената тема, категорична е Клисурова.

Какви нови дейности страртира Зелени балкани

Допуснатите до участие оригинални авторски материали ще бъдат оценявани от жури с представители от Зелени Балкани и партньори.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>