Ефективно наказание за мъжа, повредил кислородно-подаваща инсталация в болница

 

Районен съд – Стара Загора одобри споразумение, сключено между 34-годишния Ж. И., Районна прокуратура – Стара Загора и защитника му, по силата на което подсъдимият ще търпи наказание лишаване от свобода в размер на една година и четири месеца, при първоначален „строг“ режим.

Пред съда Ж. И. се призна за виновен в това, че на 20.11.2021 г. в гр.Стара Загора, в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, направил опит да отнеме чужди движими вещи, с които е закрепена кислородно-подаваща инсталация, собственост на лечебното заведение. Деянието е извършено в  условията на опасен рецидив.

От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В съдебно заседание Ж.И. декларира, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото  по общия ред.

Ж.И. забелязал, че по стена на сградата на УМБАЛ „Проф.д.р.Стоян Киркович“ е закрепена медна тръба, която решил да открадне. Тръбата била част от инсталация за кислород към Онкологичното отделение на болницата.

 

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

 

Ефективно наказание за мъжа, повредил кислородно-подаваща инсталация в болница

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>