Ще се завърнат ли големите ученици в клас?

На този етап няма осигурени тестове за големите ученици в областта. Поради тази причина те все още остават на дистанционно обучение. Ситуацията е динамична и при заповед от МОН, ние сме готови да създадем бърза организация за връщане на горния курс в клас. Това заяви за ТВ Загора Татяна Димитрова, началник на инспектората по образование. Вижте още как се случва учебния процес в областта.

В област Стара Загора има големи ученици, които учат присъствено, но те са на принципа на ротацията, каза Татяна Димитрова. Завърнали се големи ученици, след тестване все още няма.

По-голяма част от малките ученици вече са в клас и се обучават присъствено. В началото, по малко от 50% се завърнаха в училище, като голяма причина беше несъгласието на родители, децата им да бъдат тествани. Към днешна дата няма проблем с наличието на тестове за най малките. Организацията също е създадена.

Очакваме заболеваемостта да падне и в клас да могат да се зъварнат всички ученици, без да се налага тестване, заяви още Татяна Димитрова.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>