Онлайн или присъствени сесии?

Темата на ТВ Загора защо съветниците на Стара Загора заседават онлайн, при условие че има начин заседанията им да се провеждат присъствено, днес най- неочаквано бе продължена от общинския съветник от ДПС Мехмед Зейнел. В края на заседанието, той поиска да се възобновят присъствените сесии като се представят зелени сертификати . Предложението му бе подкрепено от Янко Янков, но срещна острата реакция на председателя на Общинския съвет Мария Динева.
В два поредни репортажа Телевизия Загора събра мненията на общински съветници относно провеждането на онлайн сесии в Стара Загора . Още тогава стана ясно, че председателят на Общинския съвет Мария Динева е срещу зелените сертификати и правенето на тестове. Днес общинският съветник от ДПС Мехмед Зейнел неочаквано повдигна въпроса за възобновяване на присъствените заседания.
Въпросът предизвика острата реакция на Мария Динева, която много държеше въпросът да не се дискутира преди да закрие заседанието.
Въпреки препоръките, които бил дал шефът на РЗИ за провеждане на онлайн сесии, Мария Динева обяви, че ще пусне допитване до колегите си.
В подкрепа на присъствените заседания се изказа и общинският съветник Янко Янков. Предстои да видим дали общинските съветници, които нямат сертификати ще се съгласят да си правят тестове преди заседание, дали въпросът ще бъде подложен на гласуване или решението за онлайн сесии ще бъде взето еднолично от председателят на Общинския съвет.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>