Кой получава най-много преференции в изборите за Народно събрание в 27 избирателен район?

 

Кой получава най-много преференции в изборите за Народно събрание в 27 избирателен район? Измества ли този вот подредбата на партийните листи? И колко старозагорци гласуваха с „Не подкрепям никого“?

Водачът на листата на ПП „Продължаваме промяната” в 27 МИР Стара Загора Радослав Рибарски събира най-много преференции  от всички 277 кандидати на изборите за Народно събрание, проведени в неделя. При 99,80% обработени протоколи данните на сайта на РИК Стара Загора показват, че той има 1938 гласа от преференциалния вот.

Втори по преференции към момента е водачът на листата на ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев. Той има 1370 гласа.

На трето място е третата в лисатата на ГЕРБ-СДС Илияна Жекова с 1076. Четвърти е водачът на листата на БСП за България в 27 МИР Стара Загора Георги Гьоков с 1037.

Въпреки преференциалния вот за тези кандидати, резултатите им не донесоха промяна в партийната подредба.

ПП „Продължаваме промяната“ остава първа политическа сила в региона с 27.46% сочат последните данни на сайта на РИК Стара Загора. Втора е коалицията ГЕРБ – СДС с резултат от  23.08% доверие. „БСП за България“ засега с резултат от 12,67%. „Има такъв народ“ е с 11,33%, а пети в региона се нареждат кандидат-депутатите на ДПС – резултат от 6,75%. Шеста в региона е листата на „Възраждане“ с резултат от 6,23%, а седми остават кандидат-депутатите от „Демократична България – ОБЕДИНЕНИЕ“ с резултат от 4,24% подкрепа в региона.

1448 от избирателите в областта са гласували с опцията „Не подкрепям никого“ за парламентарното представителство.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>