Близо 50 % от началните паралелки в община Стара Загора ще учат присъствено

Близо 50 % от паралелките до 4 клас в община Стара Загора ще започнат присъствено обучение след доставката на тестовете за малките ученици. Това каза началникът на отдел „Образование“ в Общината Станимира Димитрова. Стара Загора е една от областите, в които поради затруднения в доставките на тестовете, връщането в класните стаи се отлага във времето.
27 са училищата в община Стара Загора в които се обучават ученици от 1 до 4 клас. Паралелките са 237. 114 от тях ще учат присъствено, след като повече от 50 % от родителите са дали съгласие за тестване на децата им. Училищата с над 70 % присъствие са седем. Това са НУ „Димитър Благоев“, 2-ро основно училище, ОУ „Кирил Христов“, 5- то основно училище, СУ „Железник“, СУ „М. Горки“ и ОУ „Христо Ботев“ с. Хрищени.
Училищата, които продължават изцяло на дистанционно обучение в Общината са шест. Това са СУ „Христо Ботев“, ОУ в кв. „Зора“, ОУ „Самара“ както и в три села на Общината.
Община Стара Загора ще съдейства на училищата за осигуряване на доброволци, които да помагат на учителите при извършването на тестовете както и ще командирова медицински специалисти в училищата с начални класове. Само учителите, притежаващи зелени сертификати ще могат да правят тестове, останалите учители също ще минават на задължително изследване два пъти седмично.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>