Връщат ли се в клас малките ученици на СУ „Иван Вазов“?

188 от общо 366 родители на ученици от СУ „Иван Вазов“ в Стара Загора са отказали децата им да бъдат тествани с щадящи тестове, за да се върнат в класните стаи от 10 ноември. Това каза за ТВ Загора директорът на учебното заведение Динко Цвятков.

Ще започнат ли учебните занятия присъствено ? /видео/

Срокът за подаване на декларации от родителите за съгласие или отказ да бъдат тествани децата им бе до 12:00 часа днес (8 ноември). Деца, чиито родители отказват те да бъдат тествани ще останат в онлайн среда.От МОН разясниха, че в зависимост от възможностите на училището ще се направи синхронно и асинхронно учене. При синхронното учителят е с деца присъствено, тези които са в онлайн среда, са по-скоро слушатели. При асинхронно учениците в онлайн среда няма да присъстват в часовете, а ще получават по друг начин информацията.

Все още не е решено нищо за връщането на големите ученици в клас, ще се обсъжда след като се види как тръгва процесът с тестването при по-малките деца, уточняват още от министерството.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>